SPOLU-BEZ-LEPKU Perníčky 400g
Popis
Bezlepková směs PREMIUM SWEET byla vyvinuta na základě zahraničního trendu - s vysokým obsahem mouky a minimálním obsahem škrobu.
Bez obsahu deproteinovaného pšeničného škrobu, kukuřice, pohanky, soji, lupiny, cukru, vajec a mléčných složek. Vysoký podíl rýžové mouky zaručuje plnou a nasládlou chuť těsta, můžete tak s klidným svědomím omezit i množství cukru nebo si zvolit vlastní a požadovanou náhradu cukru.
Vhodná přípravu těsta na vykrajované perníčky.
Složení: Rýžová mouka, pohanková mouka, moučka z matolin bílá, perníkové koření, kypřící prášek (citronan sodný, jedlá soda, bramborový škrob).
CO JE TO MOUČKA Z MATOLIN? To je moučka z vysušených výlisků hroznů (slupky, semínka). Právě díky přidání této suroviny dostane těsto nahnědlou barvu a výraznou chuť v kombinaci s perníkovým kořením. Moučka má vysoký obsah vlákniny, takže perníčky není třeba nechat změknout, jsou akorát ihned po upečení!
Návod na použití - Medové perníčky:
400g SPOLU-BEZ-LEPKU Bezlepková směs na PERNÍČKY, 2 vejce + 1 žloutek na potření, 140g cukru, 100g rostlinného tuku nebo másla pokojové teploty, 15g medu.
Suroviny smícháme a pomocí robotu nebo hnětače vypracujeme v hladké těsto. Na pomoučeném vále vyválíme placku o výšce cca 3mm a vykrojíme různé tvary pomocí vykrajovátka. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem s mírnými odstupy. Před pečením postříkáme vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut. Po upečení potřeme žloutkem. Měkké jsou ihned po vychladnutí. Uchovejte v suchu. Nevystavovat přímému slunečnímu záření.
PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÁ POTRAVINA. Vyrobeno v bezlepkovém provoze.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.


