Čočková polévka s pohankou
Výborná a zdravá polévka - zasytí a chutná i dětem:)
Suroviny
1 | velká cibule |
2 | stroužky česneku |
1 | mrkev |
2 | řapíky celeru |
1 | petržel |
2 PL | EXTRUDO Čočkové mouky |
1 ČL | RAMDAM Bylinková směs |
1 ČL | soli |
2 PL | oleje |
hrst | červené čočky |
půl hrsti | NATURAL Pohanka tmavá |
Doba přípravy
Namáčení: 2 hodiny, Příprava: 10 minut, Vaření: 30 minut.
Příprava
Čočku a pohanku si namočíme do misky s horkou vodou. Na oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a petržel. Restujeme asi 2 minuty pomalu, potom přidáme čočkovou mouku a zalijeme asi 0,7 dcl vody nebo vývaru. Přidáme bylinky a sůl a vaříme. Po 10 minutách slijeme přes cedník namočenou čočku a pohanku a propláchneme. Přidáme do polévky, přes lis protlačíme česnek a vaříme asi 15 minut, dokud polévka nezhoustne a pohanka se neprovaří.
Doporučení
Červená čočka se rychleji rozvaří a nenadýmá - perfektní způsob, jak ji "dostat" do dětí, aniž by o tom věděly:). Čočka a pohanka skvěle zahušťuje. Pohanku je potřeba vždy buď povařit zvlášť nebo namočit do horké vody, zcedit a propláchnout! Ztratí tak svou typickou pachuť, která mnohým vadí, a proto pohanku odmítají - pochybuji, že ji v tomto receptu někdo pozná...:)