Zeleninové rizoto s rukolou


Suroviny

250g hnědé rýže NATURAL
2 cibule
2 ČL RAMDAM česneku
2 ČL RAMDAM Bylinkové máslo
1 PL RAMDAM kouřová sůl
1/2 sáčku mražené zeleninové směsi/1 konzervovaná zeleninová směs
2 ČL červené papriky na zabarvení
rukola na dozdobení

Příprava

Na másle/sádle osmahneme cibuli, přídáme rýži a necháme lehce zesklovatět (zprůhlednit) - nerestujeme, rýže by byla tvrdá! Zalijeme vodou (většinou v poměru 2:1 k rýži) a dusíme pod pokličkou. Případně můžeme vody přilít, pokud se rychle vypaří - závisí na druhu použité rýže. Přidáme česnek, zeleninu, červenou papriku. Vaříme ještě asi 15 minut. Na talíři dozdobíme rukolou, talíř můžeme ozdobit balzamikovou redukcí.

Doporučení

Pro ozvláštnění můžeme rýži smíchat s černou/divokou rýží