Zeleninové rizoto s rukolou
Suroviny
250g | hnědé rýže NATURAL |
2 | cibule |
2 ČL | RAMDAM česneku |
2 ČL | RAMDAM Bylinkové máslo |
1 PL | RAMDAM kouřová sůl |
1/2 sáčku | mražené zeleninové směsi/1 konzervovaná zeleninová směs |
2 ČL | červené papriky na zabarvení |
rukola na dozdobení |
Příprava
Na másle/sádle osmahneme cibuli, přídáme rýži a necháme lehce zesklovatět (zprůhlednit) - nerestujeme, rýže by byla tvrdá! Zalijeme vodou (většinou v poměru 2:1 k rýži) a dusíme pod pokličkou. Případně můžeme vody přilít, pokud se rychle vypaří - závisí na druhu použité rýže. Přidáme česnek, zeleninu, červenou papriku. Vaříme ještě asi 15 minut. Na talíři dozdobíme rukolou, talíř můžeme ozdobit balzamikovou redukcí.
Doporučení
Pro ozvláštnění můžeme rýži smíchat s černou/divokou rýží