NUTRIFREE Pizza s bylinkovým okrajem


Vynikající bezlepková a domácí pizza. Těsto k nerozeznání od italské pizzerie:)

Suroviny

250g NUTRIFREE Směs na přípravu pizzy
185g vlažné vody
10g kvasnic
10g soli
12g olivového oleje
+ olivový olej a bylinky na potření okraje
- náplň dle chuti (1/2 konzervy drcených rajčat, 10 dkg šunky a 1 mozzarella)

Doba přípravy

2 hodiny uležení těsta, 1 hodinu kynutí, 15 minut pečení

Příprava

Ve vodě rozmícháme kvasnice. Jakmile bude směs bez hrudek, opatrně vlijeme do mouky a smícháme. Nakonec pomalu přidáváme olej a sůl a zapracujeme do homogenního těsta. Pokud zpracováváme rukama, olej přiléváme postupně v míse do důlku uprostřed těsta. Pokud hněteme šlehačem, olej přidáváme v co nejrychlejších otáčkách. Těsto zpracujeme do tvaru koule. Mísu zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici chladit 2 hodiny. Po 2 hodinách vyjmeme z lednice, těsto rozdělíme na 2 části, opět zpracujeme do koule a necháme pod utěrkou nebo mísou kynout v pokojové teplotě, dokud se nezdvojnásobí. Předehřejeme troubu na 230 stupňů a necháme asi 10 minut po rozehřátí běžet. Mezitím si rozválíme koule na placky ve tvaru pizzy (kdo umí, může rukama), pizzu potřeme rajčaty (od krajů necháme cca 1 cm odstup), natrháme šunku a mozzarellu a navrstvíme na rajčata. Okraje potřeme opatrně směsí oleje a bylinek, vložíme do trouby a pečeme asi 11 minut.

Doporučení

Nelekejte se délky přípravy! Vyplatí se to, protože pak výsledek ocení všichni jedlíci: Není to recept na poslední chvíli, ale pokud s tím počítáte, příště se k němu vrátíte.