Aglio Olio e Peperoncino


nevím proč, ale já tu Itálii miluju:)

Suroviny

250g NATURAL Kukuřičné mušle
4 stroužky česneku
1 menší feferona nebo chilli paprička
3 menší rajčátka
3 PL olivového oleje
špetka soli
hrst rukoly na dozdobení

Doba přípravy

do 20 minut

Příprava

Ve vroucí, lehce osolené vodě uvaříme kukuřičné těstoviny (maximálně vařit 6-7 minut!). Na pánvičce si rozpálíme olivový olej, nadrobno nasekáme česnek a lehce osmahneme. Přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku nebo feferonku, na malé kousky nakrájená rajčátka a necháme chvíli restovat. Scedíme těstoviny, nesléváme ale všechnu vodu, cca 0,5 dcl necháme. Těstoviny přidáme na pánev, zalijeme zbytkem vody z jejich vaření. Vše se nám krásně spojí, naporcujeme na talíř a dozdobíme čerstvou rukolou.

Doporučení

Pozor na výběr olivového oleje - některé nejsou vhodné pro tepelné úpravy!